Έργα του δημοσίου τομέα που θα αποφέρουν στην εταιρεία περίπου 10 εκατ. ευρώ είναι έτοιμα προς κατακύρωση στην Byte Computer, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Σπύρος Βυζάντιος, στη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Βυζάντιος δήλωσε ότι «το 2019 ήταν μία καλή χρονιά για την εταιρεία και ευελπιστούμε το 2020 να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει», πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που ίσως προκαλέσουν νέες αναταράξεις στην αγορά.  Η Byte Computer υλοποίησε φέτος πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακίνησης με ψηφιακές υπογραφές για Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ενώ τοποθέτησε ψηφιακές υπογραφές και σε τράπεζες, για όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την επικοινωνία με τους πελάτες.

Tα έργα στο Δημόσιο
Η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει μέσα στη χρονιά:
– έργο 270.000 ψηφιακών υπογραφών για εμπορικές επιχειρήσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
–  το έργο «Ερμής» του ΔΕΔΔΗΕ, στο οποίο η εταιρεία έχει «κατέβει» με κοινοπραξία και αναμένεται να εισπράξει για το δικό της κομμάτι ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ.
– έργο τηλεματικής ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, επίσης, στον ΔΕΔΔΗΕ.
– έργο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ περίπου 700.000 ευρώ – στην Ελληνική Αστυνομία έργο 600.000 ευρώ.
– στον ΟΑΕΔ έργο αξίας, επίσης, 600.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Βυζάντιο, ένα από τα πιο σημαντικά έργα που ανέλαβε την περσινή χρονιά η εταιρεία ήταν το έργο για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού αξίας 2,7 εκατ. ευρώ. Επίσης, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και τη Uni Systems ανέλαβε έργο για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, που αφορούσε στο κεντρικό σύστημα διακίνησης εγγράφων, δρομολόγησης και διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες υπογραφές, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Επίσης υλοποίησε έργο για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για την  καταγραφή των υπηκόων από τρίτες χώρες, καθώς επίσης και έργα σε ΗΔΙΚΑ, ΕΡΤ, Prodea και General Electric.