Μετά το μεγάλο για τον κλάδο συνέδριο, το IT Directors Forum, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την αγορά της Πληροφορικής και διοργανώθηκε για τρίτη φορά τον Σεπτέμβριο, αλλά και το IT Service Management Conference που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το ITSM Forum Hellas, στις 20 Νοεμβρίου, το netweek, το περιοδικό των CIOs, το δικό σας περιοδικό όπως ελπίζουμε και θέλουμε να το βλέπετε, προχωράει στη διοργάνωση του 1ο Unified Communications Conference, στις 11 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Δαΐς.

Τα Unified Communications δεν αποτελούν απλά την επόμενη τάση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Αφορούν πλέον το παρόν και οι επιχειρήσεις καλούνται να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους ως προς τη νέα αυτή δυνατότητα για εξοικονόμηση κόστους, απλούστευση της υποδομής, αύξηση της παραγωγικότητας και καινοτομία. Στο 1ο Unified Communications Conference οι ειδικοί του κλάδου διεθνώς θα δώσουν απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα και θα σας βοηθήσουν να χαρτογραφήσετε τη στρατηγική σας στο νέο τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον των Unified Communications.

Το συνέδριο αποτυπώνει το σήμερα και το αύριο των Unified Communications τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Μέσα από τις ομιλίες διεθνών Keynote Speakers και με Case Studies επιτυχημένων εγκαταστάσεων του εξωτερικού, θα δοθεί μία εικόνα των εξελίξεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ το πάνελ συζήτησης με υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών θα μοιραστεί προβληματισμούς και μυστικά επιτυχίας όσον αφορά τη μετάβαση σε περιβάλλον Unified Communications.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι η Grace Sato, UC Practices Expert -συνέντευξη της οποίας φιλοξενούμε σε αυτό το τεύχος (σελ. 46) και ο Dr. Carsten Sorensen, Innovation Strategist σε θέματα επικοινωνιών. Η Grace Sato αποτελεί περιζήτητη σύμβουλο στον τομέα των Unified Communications. Εχει καθοδηγήσει δεκάδες επιχειρήσεις και ηγήθηκε του project management της μεγαλύτερης έρευνας τελικών χρηστών που έγινε μέχρι σήμερα για τα UC. Ο Dr. Sorensen είναι Καθηγητής Πληροφορικής του LSE και σύμβουλος οργανισμών όπως oι Microsoft, Vodafone, AXA, Skype, Υπουργείο Επιστημών της Δανίας και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα τελευταία χρόνια το netweek τόσο μέσα από τις σελίδες του και τη θεματολογία του, όσο και μέσα από τα συνέδρια που διοργανώνει, πρωταρχικό στόχο έχει να ανακαλύψει και να προσεγγίσει όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο Διευθυντή Πληροφορικής μέσα από ειδήσεις, πληροφορίες, αναλύσεις και φιλοξενώντας απόψεις ειδικών – τις δικές απόψεις.

Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να αποτελούμε για τους αναγνώστες μας εργαλείο αλλά -το βασικότερο- βήμα για την ανάπτυξη διαλόγου για όλα όσα απασχολούν τον κλάδο. Γύρω από το περιοδικό και με τη στήριξη που του παρέχετε όλοι εσείς, μπορούμε -χωρίς έπαρση αλλά με ευχαρίστηση- να πούμε ότι έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα, τα μέλη της οποίας δεν είναι απλώς παραλήπτες του netweek αλλά η καρδιά του περιοδικού, στη δημιουργία του οποίου συμμετέχουν όλοι ενεργά.

Για όλους εσάς, λοιπόν -αναγνώστες, αρθογράφους, φίλους και συνοδοιπόρους του περιοδικού- το Unified Communications Conference είναι ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο.

Εγγραφείτε στο site του συνεδρίου, www.ucc.gr. Σας περιμένουμε όλους εκεί.