Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η Διεθνής Έκθεση Wincor World 2009 στο Πάντερμπορν της Γερμανίας από τις 20-22 Ιανουαρίου.

H έκθεση που διοργανώνεται από τη Wincor Nixdorf, έγινε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 7.500τ.μ και την επισκέφθηκαν συμμετέχοντες από 80 χώρες, (περισσότερο από 7.000 άτομα), ενώ συμμετείχαν και 40 εκθέτες. Παρουσιάστηκαν προϊόντα και λύσεις της WN σε όλο το φάσμα των τομέων που δραστηριοποιείται.

Στον τραπεζικό τομέα όσον αφορά τα συστήματα hardware, παρουσιάστηκαν τα συστήματα Intelligent Deposit, τα οποία περιλαμβάνουν τα ATM ανακύκλωσης χρήματος και τα συστήματα κατάθεσης μετρητών- κατάθεσης επιταγών, όπως το μοντέλο ProCash 3000xe, καθώς και το μοντέλο ProCash 4000xe στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα ανακύκλωσης χρημάτων.

Αναφορικά με τις πλατφόρμες λογισμικού, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης ProClassic/ Enterprise Solution Suite, η οποία υποστηρίζει multichannel αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας τα προϊόντα λογισμικού από 4 διαφορετικές κατηγορίες -Channel Delivery, Banking Business Enabling, Management & Optimization καθώς και Security.

Στον τομέα του λιανεμπορίου, κεντρικά θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι αυτοματοποιημένες λύσεις εξόδου από το κατάστημα (self checkout systems), το TP.net το οποίο και αποτελεί την προμετωπίδα των λύσεων της  Wincor Nixdorf για το λιανεμπόριο, παρουσιάστηκε και φέτος, παράλληλα με ανακοίνωση της υιοθέτησής του από μεγάλες αλυσίδες του παγκόσμιου εμπορίου Praktiker,Ομιλος Inditex (Zara,Massimo Dutti,Pull & Bear κλπ),Systeme U Γαλλία,COOP Italia.

Τέλος στον τομέα των υπηρεσιών παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες της WN για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων και εφαρμογών που συνθέτουν το πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης και τον έλεγχο όλων των διαδικασιών που αφορούν στην IT υποδομή της.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο Νetfax, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WN Ελλάς κα Μπασέλα, αφού ευχαρίστησε θερμά τους πελάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας ανέφερε: “Φέτος ήρθαν εκπρόσωποι από περίπου 40  πελάτες μας , με τους οποίους αναλύσαμε τη χρήση των ΙΤ – Λύσεων ση βελτίωση των διεργασιών του πελάτη αλλά και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους., δηλ. μιλήσαμε για HW, SW και Services.

Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, διότι αυτός είναι και ο στρατηγικός μας στόχος, δηλ. να συνδυάσουμε τα 3 στοιχεία σε μια έννοια που μπορεί να φέρει πραγματική βελτίωση στα processes του πελάτη. Υποσχόμαστε δε ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ότι θα επικεντρωθούμε στο να γίνουμε δυνατός συνεργάτης των πελατών μας με καινοτομία και ποιότητα.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Θα επικεντρωθούμε στο core business μας, που είναι η προσφορά hardware και software λύσεων και να είμαστε η εταιρία-ειδικός “σε θέματα banking – retail processes , δίδοντας αυτό που χρειάζεται να δοθεί, δηλ. ΛΥΣΕΙΣ. Το ρητό μας είναι “Αν δεν σκεφτούμε το μέλλον, δεν θα έχουμε μέλλον”.

Paderborn, Γερμανία, Του απεσταλμένου μας Νίκου Τσίτσα