Σε συνεργασία με την Ericsson θα προχωρήσει η Wind την ανάπτυξη του κεντρικού της δικτύου (core network) 5G στην Ελλάδα. Η συμφωνία συνεργασίας είναι πενταετούς διάρκειας. Η σουηδική εταιρεία θα εκσυγχρονίσει το δίκτυο πρόσβασης κινητής, αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό 2G/3G/4G με καινούργιο, ο οποίος θα επιτρέψει στη Wind να δημιουργήσει το πρώτο της αυτόνομο δίκτυο 5G. Παράλληλα η Ericsson θα είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της Wind για το νέο ψηφιακό σύστημα επιχειρησιακής υποστήριξης BSS. Χάρη στην τεχνολογία της Ericsson, και συγκεκριμένα στο cloud-native, βασισμένο σε τεχνολογία containers δίκτυο κορμού 5G διπλής λειτουργίας, η WIND θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για δεδομένα, καθώς και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενα τμήματα της αγοράς των επιχειρήσεων, υποστηριζόμενη από επαυξημένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το network slicing).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία με την Ericsson για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου 5G της χώρας. Η φιλόδοξη δέσμευσή μας είναι να οικοδομήσουμε ένα υπερσύγχρονο, ασφαλές δίκτυο 5G, το οποίο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα και προστιθέμενη αξία μεγάλης κλίμακας στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες μας, παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές εμπειρίες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

«Με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο 5G που διαθέτουμε, θα επιτρέψουμε στη Wind να αναπτύξει νέες υπηρεσίες 5G που θα μετασχηματίσουν τα πάντα στην Ελλάδα, από την υγειονομική περίθαλψη, μέχρι τον πολιτισμό. Με όλες αυτές τις συναρπαστικές ευκαιρίες, τα δίκτυα νέας γενιάς προσφέρουν την ώθηση που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, και είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε πίσω από αυτή την ψηφιακή επανάσταση», δήλωσε από την πλευρά του ο Arun Bansal, διευθυντής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής για την Ericsson. Όπως ανακοινώθηκε, η Ericsson θα υλοποιήσει λογισμικό κορμού 5G διπλής λειτουργίας επάνω σε μια νέα, συστημικά επαληθευμένη Υποδομή Υπολογιστικού Νέφους της Ericsson, με υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης, εικονικό IMS για σταθερή φωνή και φωνή μέσω LTE (VoLTE), αλλά και λύσεις Digital BSS