Αύξηση 4,1% σε ετήσια βάση παρουσίασαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της Wind Hellas στο πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Wind κατέγραψε για 17ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξη, που οφείλεται κυρίως στην επέκταση των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+) όσο και στη σταθερή (FTTx), εγγράφοντας νέους πελάτες. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Wind πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους € 20,4 εκατ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνθηκε σε δίκτυα νέας γενιάς.

Αβέβαιος ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού
«Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν από την πανδημία της COVID-19, αλλά και την εισαγωγή νέων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας τον Φεβρουάριο, η συνολική αύξηση εσόδων από υπηρεσίες της WIND παρέμεινε ισχυρή το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι θετικές τάσεις που αναφέρθηκαν το 2019 συνεχίστηκαν και τους πρώτους δύο μήνες του 2020», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής. Πρόσθεσε πως ο ακριβής αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει αβέβαιος, «ωστόσο η ισχυρή λειτουργική και χρηματοοικονομική μας θέση μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις με δύναμη και αισιοδοξία».

Κύρια σημεία του α΄ Τριμήνου
– Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση κατά 4,1% και διαμορφώθηκαν στα € 125,6 εκατ.
– To προσαρμοσμένο EBITDA ήταν αυξημένο κατά 1,9% ετησίως, στα € 32,3 εκατ.
– Η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε κατά 66%, με το 85% να γίνεται μέσω δικτύου 4G
– Η βάση πελατών NGA σημείωσε αύξηση της τάξεως του 87%
– Οι πελάτες σταθερής έφτασαν τους 638.000 (αύξηση 3,1%)
– Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 12,7% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 236.700