Την ως τώρα πορεία της και τους στρατηγικούς της στόχους για το 2021 παρουσίασε χθες η WITSIDE –- μια γοργά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρία με αντικείμενο τη συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση και διαμοιρασμό δεδομένων, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο των Augmented Analytics και παρέχει στις επιχειρήσεις-πελάτες της χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα, «για να γίνει η ζωή μας ευκολότερη και ο κόσμος μας καλύτερος», όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο CEO της εταιρείας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της συνεργασία τους με τη Microsoft, που αποσκοπεί στην παροχή λύσεων cloud και επισφραγίζεται με την από κοινού υποστήριξη ενός εκ των μεγαλυτέρων παρόχων ενέργειας στην ελληνική αγορά για τη μετάβαση και ανάλυση δεδομένων στο cloud. Στο χαρτοφυλάκιο της WITSIDE συμμετέχουν με λύσεις τους εταιρείες όπως η Qlik, η Alteryx, η BizView, η Tazi, η 09 Solution, η Forecast Pro κ.ά.

Διεθνής δραστηριοποίηση

Ο κ. Παπαδόπουλος και ο διευθυντής Innovation & Analytics της εταιρείας, Κωνσταντίνος Παζάλος, έκαναν εκτενείς αναφορές στην απόφαση της WITSIDE να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, με υλοποιήσεις έργων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και τη συμμετοχή της για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο πάνω σε ΑΠΕ. Οι εφαρμογές αυτές, σε συνδυασμό με άλλες εξίσου καινοτομικές, όπως τα «ψηφιακά δίδυμα», δίνουν λύσεις στις επιχειρήσεις οι οποίες μεταβαίνουν από την εποχή των descriptive analytics, απαντώντας στο ερώτημα «τι συνέβη», σ΄ εκείνη των prescriptive analytics, που απαντούν στο «τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος». Παρουσιάστηκαν επίσης και τρία επιτυχημένα έργα της εταιρείας, που αφορούν στην πρόβλεψη ζήτησης, την προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και τη συμβουλευτική στον τομέα των analytics. Συνολικά, οι πελάτες της WITSIDE με ενεργά συμβόλαια ξεπερνούν σήμερα τους 300, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους χώρους της ενέργειας και των τροφίμων.

Όσον αφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα, η WITSIDE παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σταθερά ανοδική πορεία (είχε έσοδα 2,35 εκατ. ευρώ το 2020) και ο στόχος για τον επόμενο χρόνο είναι η σημαντική ενίσχυση τόσο του τζίρου (να φτάσει στα 3,3 εκατ. ευρώ), όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της, που σήμερα αριθμεί 24 άτομα, με έντονα αυξητική τάση και συνεχή στήριξη των εργαζομένων με νέες δεξιότητες, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις.

H Witside στα σημεία

Κύκλος εργασιών

2020: 2,35 εκατ. ευρώ

2019: 2,34 εκατ. ευρώ

Στόχος 2021: 3,3 εκατ. ευρώ