Κάνοντας πράξη την πολλαπλά επιβεβαιωμένη στην πράξη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει», η δραστηριοποιούμενη στον χώρο των Augmented Analytics ελληνική εταιρεία λογισμικού, WITSIDE, σύστησε χθες επισήμως την Τazi, μια διεθνή πλατφόρμα αυτόματης Μηχανικής Μάθησης (auto-ML) επόμενης γενιάς, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις καθημερινές λειτουργίες τους, με πολύ πιο εύκολο κα ταχύτερο τρόπο από τις υπάρχουσες προσεγγίσεις, σε σημείο ώστε να μιλάμε πλέον για ισότιμη πρόσβαση και εκδημοκρατισμό των δεδομένων σ’ αυτό το δύσκολο – ιδιαίτερα στην Ελλάδα – πεδίο. Σε ειδική δικτυακή εκδήλωση, η Witside -που αντιπροσωπεύει την Τazi στη χώρα μας- ενημέρωσε αρκετές δεκάδες εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς για τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα Μηχανικής Μάθησης, με τον CEO της εταιρίας, Χρήστο Παπαδόπουλο, να τονίζει ότι πρέπει πλέον να τολμήσουμε την αξιοποίηση τέτοιων τεχνολογιών, ώστε να κερδίσουμε τουλάχιστον θέση στην 4η βιομηχανική επανάσταση, έχοντας χάσει όλες τις προηγούμενες.

Ο Κωνσταντίνος Παζάλος, διευθυντής του τομέα Innovation & Analytics της Witside παρουσίασε τις δυνατότητες αυτής της ραγδαία εξελισσόμενης τεχνολογίας όσον αφορά στις επιχειρήσεις, τονίζοντας τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στη λήψη σωστότερων αποφάσεων, αλλά και τον ρόλο της στην ανάδειξη των επόμενων ηγετών της αγοράς. Υπογράμμισε τη σημασία που έχει για ένα αποτέλεσμα με σημαντική προστιθέμενη αξία, η σωστή αναλογία προσδοκιών και ικανοποίησης του χρήστη.

 

Αξιολόγηση απόδοσης επενδύσεων

Από πλευράς Τazi, η συνιδρύτρια και CEO της εταιρίας, Zehra Cataltepe, μίλησε για το μέλλον και τις προοπτικές της μηχανικής μάθησης, επαναλαμβάνοντας πως με την επικράτησή της σε όλες τις επιχειρήσεις, δεν μπορεί παρά να οδηγηθούμε στον εκδημοκρατισμό της διαχείρισης των μεγάλου όγκου δεδομένων, δίνοντας -με τη συνδρομή της συνεργάτιδάς της και Product Lead της εταιρίας, Sema Kara, που ακολούθησε συγκεκριμένα λειτουργικά παραδείγματα από την αξιολόγηση απόδοσης επενδύσεων, με τη χρήση της πλατφόρμας. Ανάλογα παραδείγματα παρουσίασαν η Μύριαμ Σαραντέα, ML Engineer, για μια εταιρεία λιανικής και ο Ναπολέων Κωνσταντινόπουλος, Data Scientist της Witside, για βιομηχανία χυμών, από τα οποία φάνηκε ότι η Τazi έπεσε μέσα στις προβλέψεις της για μελλοντικές πωλήσεις τόσο στην πρώτη περίπτωση, όσο και στη δεύτερη, όπου το ζητούμενο ήταν η πρόβλεψη των περιθωρίων ελαστικότητας των τιμών χονδρικής. Το NetFAX, που παρακολούθησε την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, ζήτησε από τον κ. Παζάλο ένα σχόλιο σχετικά με την κατάσταση της αγοράς σε αυτόν τον τομέα. «Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται πλέον τα οφέλη της μηχανικής μάθησης και αναζητούν ολοένα περισσότερους τρόπους αξιοποίησης της. Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο ρυθμό σχετικών έργων που καλούμαστε να υλοποιήσουμε αλλά και τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Στη Witside θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προτείνουμε βέλτιστες πρακτικές, μεγιστοποιώντας την αξία των επενδύσεων και συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της υιοθέτησης της μηχανικής μάθησης στην εγχώρια αγορά» ήταν η απάντησή του. Η διήμερη εκδήλωση ολοκληρώνεται σήμερα με live test-drive του TAZI από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές λειτουργίες των modules της πλατφόρμας και να τη δοκιμάσουν στην πράξη, χρησιμοποιώντας δικά τους data sets.