Οι αναλυτές αγοράς της Witsview έβαλαν στο μικροσκόπιο την αγορά gaming οθονών για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις τους εκτοξεύτηκαν φέτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις gaming οθονών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από refresh rate άνω των 100Hz, άγγιξαν τα 5,1 εκατ. τεμάχια. Σε σχέση με το 2017, όταν είχαν πουληθεί σχεδόν 2,5 εκατ. συσκευές, ο όγκος πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε. Όπως φαίνεται, η βιομηχανία gaming συνέβαλε στην ανάπτυξη της αγοράς PCs στο σύνολό της, επιταχύνοντας τον κύκλο ανανέωσης των περιφερειακών, όπως σημειώνει η Senior Research Manager της εταιρείας, Anita Wang. 

Θετική ήταν και η επίδραση τίτλων παιχνιδιών, τα οποία είχαν σχεδιαστεί για να αξιοποιήσουν αυτά τα υψηλά refresh rates. Σύμφωνα με την Witsview, στην αγορά gaming οθονών δεσπόζει, όπως και πέρσι, η Asus, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύει στοιχεία και αριθμούς για τα μερίδια αγοράς. Η Asus έχει επενδύσει σημαντικά στο τομέα του gaming και πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη gaming οθόνη 4K στον κόσμο, που λειτουργεί στα 144Hz, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης. Στη 2η θέση  των κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις πλασάρεται, όπως και το 2017, η Acer, ενώ στις επόμενες ακολουθούν οι AOC/Philips και Samsung.