Το Global Information Technology Report 2016 παρουσίασε το Networked Readiness Index (το οποίο στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΣΕΠΕ), που αξιολογεί την ετοιμότητα των χωρών να καρπωθούν τα οφέλη της τεχνολογίας και να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιακή επανάσταση.

Tην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβε και στη φετινή αξιολόγηση του World Economic Forum για το Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία. Ψηφιακά …ανέτοιμη παραμένει η Ελλάδα, με τις ελλείψεις σε Θεσμικό Περιβάλλον, Υποδομές και Δεξιότητες να στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να μετατρέψει την ψηφιακή οικονομία σε στρατηγικό άξονα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατάταξη των χωρών η Ελλάδα βρίσκεται μόλις την 70η θέση μεταξύ 139 κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η χώρα είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, ενώ το 2014 κατέλαβε την 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ σε 144 κρατών. Τα στοιχεία του δείκτη Networked Readiness Index 2016, συμφωνούν με την αξιολόγηση της ψηφιακής ετοιμότητας της χώρας σύμφωνα με το Δείκτη Digital Density Index, ο οποίος -μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- αποτυπώθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Accenture.