Η εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει κύκλους, στους οποίους κάθε ένας που ολοκληρώνεται σημαίνει και την αρχή του επόμενου, που πάντα είναι πιο συναρπαστικός.

Κάποτε οι αρμοδιότητες του τμήματος ΙΤ εταιρειών και οργανισμών ήταν προφανείς και αυστηρά καθορισμένες. Οι υποδομές σε εξοπλισμό ήταν διαθέσιμες και προσβάσιμες και τα προγράμματα διαχείρισης απλά και με καθορισμένες αρμοδιότητες. Γι αυτό και οι άνθρωποι του ΙΤ ήταν πάντα ξεχωριστοί και «περίεργοι» μια και κατείχαν μια γνώση που ήταν τόσο παράξενη για το υπόλοιπο σύστημα αλλά συγχρόνως και τόσο αυξανόμενα αναγκαία. Ανάλογος ήταν και ο τρόπος που στη συνείδηση του συστήματος υπήρχε η αντίληψη για την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών. Καλές ήταν οι ψηφιακές υπηρεσίες αλλά ο αναλογικός κόσμος φάνταζε πάντα πιο ασφαλής και πρακτικός.

Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας φανέρωσε τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης του ψηφιακού κόσμου και έφερε την αλλαγή. Μια αλλαγή που ενώ τα πρώτα χρόνια ήταν δειλή και προσεκτική σήμερα δείχνει να είναι καταιγίδα.

Μια θύελλα που θέλει να αλλάξει τα πάντα και να επηρεάσει όχι μόνο τον τρόπο που εργαζόμαστε αλλά συνολικά τον τρόπο που ζούμε. Κάποιοι το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, οι περισσότεροι όμως δείχνουν ενθουσιασμένοι που έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ταξίδι.

Ένα ταξίδι τεχνολογίας που δεν σταματά και έχει πολλά λιμάνια και συνεχώς νέους τόπους να ανακαλύψουμε. Ο καθένας μας ένας σύγχρονος Οδυσσέας της τεχνολογίας που αναζητά την Ιθάκη, αλλά αυτή μοιάζει συνεχώς να απομακρύνεται ή καλύτερα να πηγαίνει πάντα ένα βήμα μπροστά καθώς οι δυνατότητες του πλοίου μας είναι όλο και μεγαλύτερες. Προφανώς το ταξίδι πάντα ήταν το ίδιο, απλά εμείς τώρα αναγνωρίζουμε το τεράστιο μέγεθος του τεχνολογικού σύμπαντος που πρέπει να ταξιδέψουμε. Όπου και να μας οδηγήσει, ένα είναι σίγουρο, το ταξίδι είναι αυτό που τελικά έχει την αξία.