Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο για την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ)- τμήμα 2ης ΥΠΕ- σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ανάπτυξης συνθηκών ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας». Ανάδοχος του έργου είναι ο ΟΤΕ, με βασικό υπεργολάβο την Intracom Telecom. Η αξία της σύμβασης που υπεγράφη στις 16 Ιουνίου είναι αξίας 1.189.219 ευρώ, συν ΦΠΑ.

Με την επέκταση του ΕΔΙΤ στην Περιφέρεια Αττικής θα δημιουργηθούν:

  • Νέοι σταθμοί τηλεϊατρικής σε Αντικύθηρα, Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα, Γαλατά καθώς επίσης και στα κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και Αυλώνα.
  • Ένας Σταθμός Ιατρού Συμβούλου (ΣΤΙΣ) στο Κέντρο Υγείας Πειραιά
  • Ένας νέος σταθμός στο Πολυιατρείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες στα στελέχη της, που υπηρετούν στο νησιωτικό χώρο.
  • Ένα σύστημα κατ’ οίκον παρακολούθησης (ΣΚΟΠ) σε 90 διαφορετικά σπίτια ασθενών ή χρονίως πασχόντων με άμεση διασύνδεση με το ΕΔΙΤ.
  • Επιπλέον θα ενισχυθεί η δυνατότητα ανταπόκρισης των νοσοκομείων αναφοράς (ΠΓΝ Αττικόν, ΓΝ Νίκαιας και ΓΝΕ Θριάσιο, ΨΝΑ και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο) και κατ’ επέκταση η δυνατότητα πρόσβασης των ωφελούμενων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.

Τι περιλαμβάνει η προμήθεια
Μεταξύ άλλων το έργο περιλαμβάνει προμήθεια: συστημάτων μεταφοράς εικόνας και ήχου, δρομολογητών, σταθμών εργασίας, λογισμικού Τηλεϊατρικής Σταθμού Ασθενούς, αναβάθμιση κεντρικής υποδομής, υπηρεσίες εγκατάστασης , παραμετροποίησης και πιλοτικής λειτουργίας λογισμικού αναβάθμισης της φυσικής ασφάλειας πρόσβασης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΔΙΤ λόγω GDPR, εκπαίδευση συστήματος τηλεϊατρικής και πιλοτική λειτουργία κ.α.