Στη φετινή IFA η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G όπως και η φωνητική καθοδήγηση των ηλεκτρονικών συσκευών θα αποτελούν τα κύρια θέματα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Διευθυντής της έκθεσης, Jens Heithecker, κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της στο Βερολίνο.

Η έκθεση αναμένεται να φέρει κοντά τις ΗΠΑ και την Κίνα (τουλάχιστον όσον αφορά τις εναρκτήριες ομιλίες διευθυντικών στελεχών εταιρειών τους), με τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ τους να μην επηρεάσει μόνο μια χώρα, αλλά ολόκληρο τον κλάδο, σύμφωνα με τον Christian Goke, πρόεδρο και CEO της διοργανώτριας αρχής (Messe Berlin).

Το 5G αναμένεται να έχει την τιμητική του στην έκθεση, τόσο αφορά την επιχειρηματική όσο και την καταναλωτική του πλευρά, με νέα τιμολογιακά μοντέλα από τους παρόχους και σύγχρονες συσκευές από τους κατασκευαστές. Φέτος, είναι πολύ πιθανό να μεταστραφεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης από τις τηλεοράσεις, τον παραδοσιακό ηγέτη της IFA, στα smartphones, “λαμβάνοντας υπόψη την πτωτική τάση στις πωλήσεις τηλεοράσεων και τις υψηλές πωλήσεις των smartphones”, σύμφωνα με τον Sebastian Klo? της Bitkom.

Η νέα γενιά smartphones, τα foldables, βρίσκεται ήδη σε φάση εκκίνησης, με τη νέα γενιά, που θα λανσαριστεί στην έκθεση όπως είναι το Galaxy Fold, να αντιμετωπίζει πολλές από τις αδυναμίες της πρώτης γενιάς. Παρών δηλώνει εδώ και η Huawei με το «Mate X». Τις δύο πρώτες ημέρες της η έκθεση θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους του τύπου και το ειδικό κοινό,  ενώ από την Παρασκευή θα μπορούν να διαβούν τις πύλες της και οι ιδιώτες. Φέτος συμμετέχουν στην έκθεση1.939 εκθέτες, ελαφρώς περισσότεροι από ότι πέρσι, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της. Το προηγούμενο έτος η IFA είχε φιλοξενήσει σχεδόν 244.000 επισκέπτες (ΠΗΓΗ: dpa).