Τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2018 ανακοινώνει χθες η WIND Ελλάς, επισημαίνοντας ότι διατηρείται και το τρέχον έτος η αναπτυξιακή πορεία των περασμένων δύο ετών καθώς τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν 4,2% ετησίως στα 121 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 19,8% ετησίως στα 24,2 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 4,2% σε 121 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας να αυξάνονται κατά 4,1% (75,2 εκατ. ευρώ) και τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας κατά 4,5% (45,9 εκατ. ευρώ).
Στην κινητή τηλεφωνία, η ανάπτυξη προήλθε από την αύξηση της πελατειακής βάσης τόσο στους συνδρομητές συμβολαίου όσο και στους χρήστες καρτοκινητής. Η έντονη εστίαση στην εμπειρία του πελάτη και τη διατήρηση πελατών, καθώς και η βελτιωμένη ποιότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην αύξηση των εσόδων.
Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, τα έσοδα αυξήθηκαν καθώς διευρύνθηκε η πελατειακή βάση και το μέσο έσοδο ανά πελάτη.

Η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 23,9 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 32,6% σε ετήσια βάση. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων κατευθύνθηκε στις υποδομές νέας γενιάς και στην πλατφόρμα Video. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ακόμα ένα τρίμηνο ισχυρών αποτελεσμάτων, με αξιοσημείωτη βελτίωση τόσο των εσόδων από υπηρεσίες όσο και του EBITDA. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η WIND Ελλάς μπήκε στην τρίτη συνεχή χρονιά ανάπτυξης» δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2018, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.