Την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ξεκινούν τα μαθήματα της Ακαδημίας Cisco, που αφορούν εκπαίδευση για εξειδικευμένα προγράμματα και δεξιότητες μηχανικών δικτύων σε εξοπλισμό της Cisco.

Η εκπαίδευση θα καταλήγει σε επαγγελματική πιστοποίηση επιπέδου CCNA κατ’ αρχάς και CCNP σε επόμενο χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα είναι αλληλένδετο με την «Ευφυή και Σύγχρονη Πόλη» των Τρικάλων, καθώς όσο προχωρούν οι δράσεις, τόσο απαιτούνται στελέχη Πληροφορικής που θα εργάζονται για την πόλη.

Ο Δήμος Τρικκαίων, συνεργαζόμενος με τη Cisco (με την έναρξη της φιλικής αυτής σχέσης να ξεκινά προ 15 ετών), αποδέχθηκε, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου στη σχετική συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 3 Μαίου, την πρόταση για υλοποίηση των μαθημάτων της συγκεκριμένης Ακαδημίας.

Αφού ευχαρίστησε τη Cisco για τη χρόνια και επωφελή συνεργασία, ο Δ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι η Ακαδημία που υλοποιείται στα Τρίκαλα, ουσιαστικά αφορά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, των νέων ανθρώπων. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας με τη Cisco, με την υπάρχουσα τεχνολογία και γνώσεις στον Δήμο Τρικκαίων, μόνο ώθηση θα δώσει στους δημότες.

Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Λαμπρογιώργος, Senior Account Manager της Cisco Systems Hellas SA, τόνισε την ανάγκη, ενίσχυσης των δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων, προκειμένου να βρίσκουν δουλειά, ενώ ο Del White, Διευθυντής λύσεων Cisco για έξυπνες πόλεις διεθνώς, επίσημος προσκεκλημένος, στάθηκε ιδιαιτέρως στις προκλήσεις που υπάρχουν, ώστε να δίνονται λύσεις για τις ευφυείς πόλεις, με οφέλη στους πολίτες.

Τέλος, ο Markus Wissmann, διευθυντής λύσεων Cisco για έξυπνες πόλεις στην Ευρώπη, τόνισε ότι η τεχνολογία προσφέρει και πληροφορίες που σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα ήταν διαθέσιμες για κανέναν. Σημειώνεται ότι το πρώτο κατά σειρά πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για 280 ώρες, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία της Cisco, θα ανακοινώνει εγκαίρως τα επόμενα εργαστήρια της Ακαδημίας.