Οι επιχειρήσεις που εξετάζουν τη συνεργασία με κάποιο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εκτύπωσης (Managed Print Services, MPS) θα πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν το εύρος των υπηρεσιών που αυτός μπορεί να τους προσφέρει, καθώς και τη στρατηγική κατεύθυνση μελλοντικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την έκθεση MarketScape της εταιρείας ερευνών IDC για τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων.

Η έκθεση, που αναδεικνύει την Xerox ηγέτιδα στο χώρο, αναλύει την ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των παρόχων MPS και προβαίνει σε μια επισκόπηση των ικανοτήτων καθενός από τους ανταγωνιστές.

«Η πολυπληθής αγορά των MPS καθιστά ακόμη δυσκολότερο για τις εταιρείες να εντοπίσουν με ακρίβεια αυτό που θα έπρεπε να αναζητούν σε έναν πάροχο», ανέφερε ο Michael Orasin, Research Manager στην IDC.

«Τα υψηλά σκορ της Xerox στο στρατηγικό όραμα και στην ικανότητα εκτέλεσής του καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες που στρέφονται στις MPS θέλουν ένα συνεργάτη με εμπειρία και βάθος προσέγγισης για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν την ευκαιρία για τα καλύτερα δυνατά απτά αποτελέσματα».

Αν εφαρμοστεί καλά, ένα πρόγραμμα MPS μπορεί να περικόψει δραστικά τα κόστη ως και 30%, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη – δεν έχουν όμως όλοι οι πάροχοι τη δυνατότητα να φέρουν αποτελέσματα και στους τρεις τομείς.