H YouDream είναι ένας ολοκληρωμένος σύμβουλος επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που ως αφετηρία έχει την επίτευξη αποδοτικής επικοινωνίας, συνεργασίας και networking για τους πελάτες της – ένα πλαίσιο στο οποίο ανεμπόδιστα, όσο και αυτονόητα μπορούμε να ισχυριστούμε, εντάσσονται και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Πληροφορικής.

Είναι γεγονός πως είναι η πρώτη φορά προσωπικά που συναντώ μια εταιρεία στον χώρο του IT που δεν ασχολείται αποκλειστικά με το IT. Αντίθετα με την τάση που επικρατεί, η YouDream εμφανίζεται ως ένας ολοκληρωμένος σύμβουλος επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που ως αφετηρία έχει την επίτευξη αποδοτικής επικοινωνίας, συνεργασίας και networking για τους πελάτες της – ένα πλαίσιο στο οποίο ανεμπόδιστα, όσο και αυτονόητα μπορούμε να ισχυριστούμε, εντάσσονται και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Πληροφορικής. Η Μαρία Μηλιτσοπούλου (CEO & Founder) και ο Χάρης Χαραμής (CTO) μας συστήνουν τη YouDream στις σελίδες που ακολουθούν με τον καλύτερο τρόπο.

netweek: Μιλήστε μας για το πώς αναπτύξατε το μοντέλο της Ολιστικής Προσέγγισης YouDream και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει έναντι των κλασικών μοντέλων της αγοράς;
MM+XX: Η φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης προέκυψε μέσα από το επιτυχημένο κτίσιμο ενός Business Networking του οποίου η δημιουργία είχε ξεκινήσει από το 2007 πριν ακόμα ολοκληρωθεί η δομή της Εταιρίας με τη σημερινή της μορφή. Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς έρευνας και Project management καταλήξαμε στην δημιουργία της ιδανικής φόρμουλας που οδήγησε στο μοντέλο της Ολιστικής Προσέγγισης και στη δημιουργία του σώματος της YouDream σε βάθος δεκαετίας. Έτσι μπορούμε να συνδυάσουμε με επιτυχία ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών με καινοτόμες τεχνολογίες, πάντα με τον απόλυτο συντονισμό και τη σφραγίδα της YouDream, το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε μέχρι σήμερα ως την πιο αποδοτική επιλογή.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της YouDream , πλήρως εναρμονισμένοι με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, είναι σε θέση να προσαρμόσουν την ανάγκη για ταχεία αλλαγή στις επιχειρηματικές διαδικασίες ενός οργανισμού και να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωσή του ώστε να διατηρήσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, προσφέροντας υποστήριξη και εξατομικευμένες λύσεις σε βασικούς τομείς όπως: Business Strategy and Coaching, Market research, trainings and ISO Certification, Enterprise Storage, Virtualization and Digital Transformation, Network and Data Security Solutions. Στη YouDream υπερέχουμε γιατί συνδιάζοντας όλα τα παραπάνω εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας με έρευνα και καθοδήγηση από experts του είδους, προσφέρουμε κερδοφόρες και καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν πλήρως κα με συνέπεια τις ανάγκες των πελατών συνεργατών μας.

Τι σημαίνουν οι κωδικοί με τους οποίους μας συστηθήκατε στο εξώφυλλο του netweek και πώς αξιοποιούνται από την YouDream;
Μαρία Μηλιτσοπούλου: Ο βασικός πυρήνας της YouDream στηρίζεται στην αποτελεσματική επικοινωνία. Μέσα από τις διαδικασίες του Business Coaching και των HR Services χρησιμοποιούμε διεθνώς αναγνωρισμένα Coaching tools και Business μοντέλα μέσα από τα οποία μπορούμε να αναλύσουμε τις δομές του ατόμου με στόχο την επαγγελματική του εξέλιξη. Αυτός ο κωδικός είναι το αποτέλεσμα του βασικού μας εργαλείου όπως προέκυψε μέσα από μια μίξη όλων των εργαλείων που χρησιμοποιούμε. Αναλύει τις 4 βασικές δομές με τις οποίες γεννιέται κάποιος και συντελούν στην επαγγελματική και προσωπική του εξέλιξη. Αφορά λοιπόν 4 διχοτομίες οι οποίες αναλύουν στοιχεία όπως το από που παίρνει την ενέργεια του, με ποιο τρόπο δέχεται τις πληροφορίες (μαθαίνει καλύτερα), το πως καταλήγει να παίρνει αποφάσεις και τέλος πως οργανώνει το περιβάλλον και τη ζωή του.

Όλα τα προφίλ έχουν δυνατά σημεία.
Στην YouDream αξιοποιούμε αύτη την ανάλυση σε εταιρίες με σκοπό να στήσουν τις σωστές ομάδες και τα αποδοτικά κανάλια επικοινωνίας, σε ιδιώτες που θέλουν να κάνουν τα επαγγελματικά τους όνειρα πραγματικότητα καθώς και στο δίκτυο των συνεργατών μας (Affiliates) με στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων (projects).

Πώς οραματιστήκατε τη δημιουργία της YouDream και τι προσφέρει στους πελάτες σας το μοντέλο λειτουργίας εργασίας που εφαρμόζετε;
MM: Όλη η έμπνευση, η φιλοσοφία και το στήσιμο της YouDream ξεκίνησε μέσα από το πάθος για Εξέλιξη, Επικοινωνία και Τεχνολογία. Προερχόμενη από ένα περιβάλλον επικοινωνίας και τεχνολογίας πάντα έβρισκα υπέροχο το πόσο διαφορετικά επικοινωνούσαν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Έχοντας αυτό το πλεονέκτημα και μέσα από project management εκτός συνόρων, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και να μπορώ να εντοπίζω πράγματα που λείπουν και έχουν προοπτικές μελλοντικής εξέλιξης, ενώ παράλληλα μπορούσα να διακρίνω τις επικοινωνιακές δυσλειτουργίες στα κανάλια των οργανισμών που συνήθως ήταν και η αρχή του προβλήματος.

Η YouDream λοιπόν στήθηκε σαν ένα συνονθύλευμα εξειδικευμένων υπηρεσιών και προηγμένης τεχνολογίας, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργατών, όπου όλα λειτουργούν με βάση την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τη φιλοσοφία των operations της «κυψέλης». Αυτό το μοντέλο δίνει το πλεονέκτημά στους πελάτες μας να μπορούν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες μιας σύγχρονης επιχείρησης σε μια αγορά πλήρους λύσης (One-Stop-Shop) με αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 100%, ενώ παράλληλα ανοίγει τις πόρτες για επόμενα σχέδια και ανάπτυξη του δικτύου σε νέες αγορές. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ένα από τα επόμενα σχέδια που θέλουμε να κατακτήσουμε είναι το Future proof career development μέσα από ένα mixed μοντέλο από HR Services που αφορούν τα νεανικά κοινά σαν μεμονωμένες περιπτώσεις με στόχο την ομαλή ένταξη τους σε ένα περιβάλλον που απαιτεί Digital Transformation σε όλα τα επίπεδα.

To τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο το οικονομικό όφελος, γεγονός που σε συνδυασμό με την πανδημία ανέδειξε τη σοβαρή έλλειψη πλάνου έκτακτης ανάγκης για τις περισσότερες εταιρείες. Ποιες οι λύσεις της YouDream σε τέτοιου είδους καταστάσεις;
Χάρης Χαραμής: Όντως, με την έλευση της πανδημίας και την μετατόπιση πολλών εργαζομένων από το περιβάλλον της δουλειάς στο περιβάλλον του σπιτιού παρατηρήθηκε απότομη αύξηση επιθέσεων με το γνωστό σε όλους μας Ransomware. Οι σημαντικές συμπράξεις μας με τεχνολογικούς κολοσσούς σε συνδυασμό με μια στρατηγική προορατικής προσέγγισης, μας δίνουν το πλεονέκτημα να καλύπτουμε πλήρως και με συνέπεια τις ανάγκες των πελατών – συνεργατών μας, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα IT λύσεων.

Για παράδειγμα, οι στρατηγικές συνεργασίες της εταιρείας μας με Cisco, NetApp, και Commvault μας επιτρέπουν να συνδυάζουμε αποτελεσματικές λύσεις σε Backup και Disaster recovery και να αντιμετωπίζουμε άμεσα και οριστικά επιθέσεις, χωρίς να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον με σκοπό να καλύψουμε και μελλοντικές αντίστοιχες καταστάσεις.

Πέρα από την κυβερνοασφάλεια, ποιοι άλλοι τομείς θεωρείτε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στις μέρες μας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων;
ΧΧ: Σύμφωνα με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, όπως δημιουργήθηκαν από την πανδημία και μετά, η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών Digital Transformation (ψηφιακού μετασχηματισμού) των επιχειρήσεων έγινε επιτακτική. Ζωτικής σημασίας τομέας για κάθε οργανισμό είναι το Business Continuity, η δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας οργανισμός να διατηρεί τις λειτουργίες του κατά τη διάρκεια, ή μετά από μια φυσική ή ανθρωπίνου παράγοντα καταστροφή.

Στη YouDream σχεδιάζουμε υψηλής ποιότητας tailor – made solutions, για κάθε συνεργάτη ξεχωριστά, ώστε όταν προκύψει η καταστροφή να μπορέσει ο εκάστοτε οργανισμός να συνεχίσει τις λειτουργίες του απρόσκοπτα και ομαλά. Σταθερός μας σύμμαχος σε διαδικασίες Disaster Recovery είναι η NetApp με το MetroCluster και το SnapMirror BC, όπου με την εξειδίκευση που έχουμε σαν εταιρία επιτυγχάνουμε έως και μηδέν RPO & μηδέν RTO, δηλαδή ακόμα και μηδενική διακοπή στις λειτουργικές διαδικασίες μιας επιχείρησης.