Τη βελτίωση των εσωτερικών του διαδικασιών και την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, πέτυχε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την υιοθέτηση του Microsoft 365. Πλέον το προσωπικό του υπουργείου έχει πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα και συνεργάζεται με ασφάλεια από οπουδήποτε, συγκεκριμενοποιώντας τη ροή των εργασιών και επιταχύνοντας ολόκληρη τη διαδικασία της μετανάστευσης.

Τα παλαιωμένα εσωτερικά συστήματα των εγκαταστάσεων του υπουργείου περιόριζαν σημαντικά την αποτελεσματική εσωτερική συνεργασία. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες, το υπουργείο Μετανάστευσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισε να στραφεί στο Microsoft 365.

«Πλέον μπορούμε να οργανώσουμε γρήγορα τα δεδομένα και τους λογαριασμούς των υπαλλήλων μας και να συστηματοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο καταχωρούμε τις νέες αιτήσεις μετανάστευσης και ασύλου. Παράλληλα, καταφέραμε να παρέχουμε στους υπαλλήλους μας ένα ενοποιημένο περιβάλλον για πρόσβαση σε υπηρεσίες email και αποθήκευσης cloud» επισημαίνει ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Το Microsoft 365 είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για εμάς γιατί παρέχει μια δημοκρατική και ξεκάθαρη προσέγγιση στην εργασία», σημειώνει, από την πλευρά του ο Δρ. Αναστάσιος Σαλής, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνιών του υπουργείου. «Δεν υπάρχουν πια “σκοτεινά σημεία” γιατί γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται και ποιος το κάνει. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία που χρειάζεται. Έχουμε λάβει θετικά σχόλια από όλους, ειδικά για την επιλογή της συμμετοχής σε συσκέψεις μέσω του Microsoft Teams, είτε από το γραφείο είτε από οπουδήποτε μέσω τηλεφώνου», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του υπουργείου

  • Το 83% των χρηστών του Microsoft Teams πιστεύει ότι η τεχνολογία έχει συμβάλει σημαντικά στην ομαλότερη συνεργασία και στην εξοικονόμηση χρόνου.
  • Το 81% ανέφερε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του OneDrive στο cloud έκανε την εργασία πιο αποτελεσματική γιατί διευκόλυνε την αποθήκευση και την κοινή χρήση εγγράφων.
  • Το 96% ανέφερε ότι η χρήση των cloud εργαλείων της Microsoft τους έκανε να αισθάνονται πιο οργανωμένοι.