Η Ζυθοποιία Πηνειού σε συνεργασία με την Ελληνική startup εταιρεία Oliveex κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες και να εφαρμόσει τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας.

Έχοντας ήδη επενδύσει σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό η  Ζυθοποιία Πηνειού χρησιμοποίησε το λογισμικό της Oliveex, και αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να διατηρεί πλήρως ψηφιακό αρχείο για κάθε παρτίδα μπύρας που δημιουργείται, με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς την εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα. Τα ψηφιακά αρχεία περιέχουν παραγωγικά δεδομένα, δείκτες παραγωγικότητας αλλά και συσχετίσεις με άλλες βιομηχανικές διεργασίες δίνοντας στη Ζυθοποιία τη δυνατότητα να έχει απόλυτη ψηφιακή ιχνηλασιμότητα.

Έτσι, έχει μεταβεί σε έναν διαφανή και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο (paperless) τρόπο παραγωγής, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα να αναγνωρίζει δυσλειτουργίες ή σφάλματα σε πραγματικό χρόνο, καταφέρνοντας μετά την εφαρμογή να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες ποιότητας αλλά και να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες της. Η Ζυθοποιία Πηνειού ιδρύθηκε στην Λάρισα το 2018 κα παράγει σε μόνιμη βάση, επτά ετικέτες και περιοδικά διάφορες επετειακές συνταγές ζύθου