Στους ένθερμους οπαδούς των iPads συμπεριλαμβάνονται πλέον και ουρακοτάγκοι ζωολογικών κήπων όπως αυτός της Ατλάντα των ΗΠΑ.

Το iPad λειτουργεί σαν εργαλείο καταπολέμησης της βαρεμάρας και αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ουρακοτάγκων οι οποίοι και το χρησιμοποιούν για μια σειρά από εφαρμογές: από μουσική και βίντεο, μέχρι παιχνίδια, ζωγραφική κ.λπ. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου διαπιστώνει μάλιστα ότι οι προτιμήσεις των ουρακοτάγκων συμπίπτουν με εκείνες των μικρών παιδιών και αφορούν δωρεάν εφαρμογές όπου «ζωγραφίζουν» την οθόνη με το δάχτυλό τους ή «παίζουν ντραμς».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες άλλες ομοιότητες χρήσης της τεχνολογίας μεταξύ ανθρώπων και ουρακοτάγκων. Ενας αρσενικός ουρακοτάγκος ηλικίας τεσσάρων ετών, αρέσκεται να παρακολουθεί αρχεία βίντεο που απαθανατίζουν τον ίδιο, ενώ ένας θηλυκός ουρακοτάγκος ηλικίας 31 ετών, προτιμά να βλέπει στο βίντεο αρσενικούς ουρακοτάγκους.

Αναγνωρίζοντας ότι τα iPads  συνεισφέρουν στην τόνωση του ενδιαφέροντος των ζώων που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, δημιουργήθηκε και ένα σωματείο που συγκεντρώνει χρήματα ή δωρεές χρησιμοποιημένων iPads προς διάθεση στα θηλαστικά των ζωολογικών κήπων. Ως επόμενος στόχος στη διασκέδαση των ουρακοτάγκων ορίζεται η επικοινωνία τους με «φίλους» ουρακοτάγκους σε άλλους ζωολογικούς κήπους μέσω Skype.

Ο χρόνος ζωής ενός iPad στα χέρια ενός ουρακοτάγκου είναι σίγουρα μικρός. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπερβαίνει ούτε τα 15 δευτερόλεπτα. Η δε καταστροφή της συσκευής μπορεί να συντελείται είτε υπό τη μορφή της επιμελούς αποσυναρμολόγησης, είτε του βίαιου ανοίγματός της στα δύο.