Η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε νέες γεωγραφικές περιοχές (Μέση Ανατολή και Αφρική), οι περαιτέρω επενδύσεις σε λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και η ενίσχυση του μεριδίου στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται αποτελούν τους τρεις στρατηγικούς στόχους της Inform Λύκος για τη χρονιά που διανύουμε.  Ως προς το πρώτο σκέλος, η εταιρεία θα αναζητήσει ευκαιρίες σε υπηρεσίες security printing αλλά και στις λοταρίες, οι οποίες αποτελούν ένα παραδοσιακό κομμάτι των δραστηριοτήτων της Inform και το οποίο επλήγη από τον κορονοϊό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με τα στελέχη της Inform, στην παροχή ψηφιακών λύσεων, ένας κλάδος με υψηλά περιθώρια κέρδους ο οποίος ευνοήθηκε από τις νέες συνθήκες της πανδημικής κρίσης.

«Το ψηφιακό κομμάτι αγγίζει σχεδόν το 10% του συνολικού τζίρου που έχουμε ως όμιλος και δίνει ένα καλό ποσοστό συμμετοχής, το οποίο πρόθεσή μας είναι να μεγαλώσει», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο Μανώλης Κόντος, γενικός διευθυντής της Inform. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού με νέες υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Αναβαθμισμένες λύσεις πλατφόρμας συσκέψεων
  • Ανάπτυξη πλατφόρμας για έρευνες και ερωτηματολόγια σε omnichannel επίπεδο
  • Ανάπτυξη εξελιγμένης πλατφόρμας πιστότητας
  • Δημιουργία υπηρεσιών εξειδικευμένου consulting σε UI/UX
  • Δημιουργία πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Inform ανέλαβε έργα στον κλάδο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού για λογαριασμό της Optima Bank (Digital OnBoarding), της Εθνικής Ασφαλιστικής (eBill Consent) και άλλων επιχειρήσεων.  Στις κινήσεις της Inform στον ψηφιακό χώρο εντάσσεται η φετινή εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Cloudfin καθώς και η ενίσχυση των ποσοστών συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των ρουμανικών εταιρειών- οι οποίες εξειδικεύονται στη διαχείριση εγγράφων- Next Docs Expert και Next Docs Confidential.

Η διεκδίκηση έργων ψηφιοποίησης στο δημόσιο

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Inform η διαχείριση εγγράφων, με έμφαση στο ψηφιακό σκέλος, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, με δεδομένο ότι επίκεινται μεγάλα έργα ψηφιοποίησης στο δημόσιο τομέα (αρχείο Βουλής των Ελλήνων, κτηματολόγιο, ιστορικό αρχείο ΕΦΚΑ, ΔΕΗ) τα οποία η εταιρεία προτίθεται να διεκδικήσει. Η αγορά της Ρουμανίας στην οποία η Inform επιτυγχάνει νέα συμβόλαια αποτελεί την πηγή κερδοφορίας του ομίλου, ενώ οι δραστηριότητες στην Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία σε διάφορους κλάδους (όπως για παράδειγμα λιανεμπόριο και λοταρίες ΟΠΑΠ) έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο πλάνο, πάντως, παραμένει και ο βασικός κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας (έργα καρτών/ προσωποποίησης, printing outscourcing/ταχυδρομικά) τον οποίον όπως σημείωσε ο κ. Κόντος «σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε».