Σημαντικά ενισχυμένες ήταν οι οικονομικές επιδόσεις της Performance την περσινή χρονιά σε σύγκριση με το 2022. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,7 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,1 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6,1 εκατ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 3,7 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 31,7%. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Performance διεύρυνε το πελατολόγιο της στον ιδιωτικό τομέα, και επέκτεινε την συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς. Επίσης κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων σε δημόσιους φορείς.

Επιπλέον, εντός του 2023, κατακυρώθηκε υπέρ της διαγωνισμός για τη σύναψη «συμφωνίας -πλαίσιο», με αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη φορέων του δημοσίου στη συμμόρφωση τους με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων GDPR (General Data Protection Regulation). Ήδη η εταιρεία έχει διαμορφώσει μία σειρά από έργα που διεκδικεί ή στοχεύει να διεκδικήσει μέσα στο 2024, πάντα με υψηλές αξιώσεις επιτυχίας. Να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά είναι έντασης προστιθέμενης αξίας και ταυτόχρονα έργα που η εταιρεία μπορεί τεκμηριωμένα και να παραδώσει και να αποφέρουν τόσο τακτικό (κερδοφορία) όσο και στρατηγικό όφελος. Ένα από αυτά, μόλις κατακυρώθηκε και επίσημα. Πρόκειται για έργο στην ΑΔΑΕ συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της προαίρεσης με αναμενόμενη οριστική παράδοση αρχές του 2025.

Η προοπτική για τη χρονιά που διανύουμε
Όπως αναφέρει στην ετήσια οικονομική της έκθεση η Performance, το 2024 «ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, με ανάθεση νέων σημαντικών έργων από υφιστάμενους και νέους πελάτες». Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με ιδιαίτερα σημαντική αύξηση των εσόδων και μικτού περιθωρίου κέρδους, και οι τρέχουσες ενδείξεις είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, τόσο στο πρώτο εξάμηνο όσο και στο υπόλοιπο του έτους.

Οι προτεραιότητες της Εταιρείας για το 2024 εστιάζονται στα ακόλουθα:

  • Περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και αύξηση του shareof-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.
  • Περαιτέρω επενδύσεις σε λειτουργίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαμόρφωσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών σε τομείς υψηλής ζήτησης.
  • Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού.
  • Ανάληψη και εκτέλεση νέων έργων στο πεδίο ειδίκευσης της από τον Δημόσιο τομέα.
  • Διερεύνηση ευκαιριών για συνεργίες στην περιοχή του M&A.