Στην ένωση εταιρειών «Deloitte -Byte-Bright Business Solutions» κατακύρωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το διαγωνισμό για το έργο «Λειτουργικός και Οργανωτικός Ανασχεδιασμός – Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΣΕΠ και σύγχρονο περιβάλλον προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα».

Η κατακύρωση του έργου έγινε έναντι του ποσού των 11,8 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προκειμένου ο φορέας να ανταποκριθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία στις ανάγκες που προκύπτουν από τον ν. 4765/2021 που εισάγει το σύγχρονο περιβάλλον προσλήψεων.

Στοχεύει στην πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, από το στάδιο της αίτησης έως τα τελικά αποτελέσματα κάθε υποψηφίου και την ικανότητα του ΑΣΕΠ να διαχειρίζεται τα αποτελέσματα αυτά.

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ αναμένεται να βελτιώσει την εσωτερική οργάνωση και διενέργεια των εργασιών του αλλά και να διευκολύνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όπως για παράδειγμα εκτέλεση των αιτημάτων τους και των διαδικασιών πρόσληψης. Παράλληλα, αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω μείωση της διακίνησης φυσικών εγγράφων εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο οικονομικούς και φυσικούς πόρους.