Η ένωση εταιρειών «Vodafone – Cosmos Business Systems» αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, υποψήφια ανάδοχος του έργου της ΔΕΗ με τίτλο «παροχή ολοκληρωμένης λύσης (απαιτούμενου εξοπλισμού, κυκλωμάτων διασύνδεσης και σχετικών υπηρεσιών σχεδίασης, υλοποίησης και υποστήριξης) σύγχρονου δικτύου δεδομένων SD-WAN – Software Defined Wide Area Network».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,56 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο δημόσιο διαγωνισμό που διενήργησε η ΔΕΗ συμμετείχαν, επίσης, οι εταιρείες Νova, Wind και η ένωση εταιρειών «ΟΤΕ – Space Hellas». Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο εν λόγω έργο είναι της εταιρείας VMWARE – VeloCloud και θα διασυνδέσει με σύγχρονες τεχνολογίες το σύνολο των απομακρυσμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας σε όλη την χώρα.

Η ΔΕΗ μέσω της λύσης SD-WAN, επιθυμεί να επεκτείνει την περίμετρό της και να διασυνδέσει τα μηχανογραφικά της κέντρα, τα σημεία που συγκεντρώνουν τις κεντρικές της υπηρεσίες, τα καταστήματα πωλήσεων, τις αποθήκες, καθώς επίσης και τους σταθμούς παραγωγής (τόσο της ενδοχώρας όσο και της νησιωτικής Ελλάδας).

Το SD-WAN του VeloCloud που παρέχεται στο cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υποστηρίζουν με ασφάλεια την ανάπτυξη εφαρμογών, την ευελιξία δικτύου και απλοποιημένες διασυνδέσεις  υποκαταστημάτων και τελικών σημείων, παρέχοντας παράλληλα υψηλής απόδοσης, αξιόπιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud, σε κέντρα δεδομένων και επιχειρηματικές εφαρμογές που βασίζονται στο SaaS – Software as a Service.

Τόσο η Vofafone όσο και η Cosmos Business Systems διαθέτουν τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μια εκ των οποίων είναι τράπεζα Alpha Bank, που πραγματοποίησε η Cosmos το 2020-2021, σε όλη τη χώρα.