Η διεκδίκηση τμήματος από τον κορμό των έργων ψηφιοποίησης του δημοσίου που έχουν εξαγγελθεί για το επόμενο διάστημα, όπως είναι το αρχείο υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, προϋπολογισμού 235 εκατ. ευρώ, καθώς και η ψηφιοποίηση των αρχείων πολεοδομικής πληροφορίας, έργο του ΤΕΕ ύψους 150 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο στρατηγικό πλάνο της InDigital. «Έχουμε στοχεύσει στο να διεκδικήσουμε ένα μερίδιο που μας αναλογεί, συγκριτικά με το capacity της εταιρείας, στα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου, όπως είναι το κτηματολόγιο, στο οποίο θα συμμετάσχουμε σε ένα από τα κονσόρτσιουμ που θα δημιουργηθούν. Εμάς μας ενδιαφέρει, κυρίως, να μπαίνουμε σε κομμάτια έργων στα οποία έχουμε τις λύσεις και την τεχνογνωσία, μέσα από δυνατές συμμαχίες, ώστε να έχουμε αρκετές πιθανότητες να τα κερδίσουμε, και όχι στο να κατέβουμε σε ένα μεγάλο έργο εμπροσθοβαρώς», δηλώνει στο NetFAX ο Κώστας Ρούπτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της InDigital.

Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, κατάφερε να διπλασιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2019 (από τα 5 εκατ. ευρώ, στα 9,8 εκατ. ευρώ) χάρη σε μια σειρά από επενδύσεις σε επιχειρηματικές μονάδες στις οποίες έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις της, με την, παράλληλη, ανάληψη μεγάλων έργων στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούπτσο η ανάπτυξη προήλθε:

  • Από την ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτει η InDigital στο κομμάτι τεχνολογίας και media, ένα πεδίο στο οποίο διαθέτει εξειδίκευση και δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό.
    Από τις επενδύσεις στον τομέα «τεχνολογία και αθλητισμός», όπου «τρέχει» τη λειτουργία του VAR και το έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), σε ορίζοντα πενταετίας.
  • Από τις επενδύσεις στο κομμάτι του document management και των ψηφιακών υπογραφών. «Αυτή τη στιγμή είμαστε κατασκευαστές στο κεντρικό document management του ελληνικού δημοσίου και στη διάθεση των ψηφιακών υπογραφών τόσο στο δημόσιο όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσω του ΓΕΜΗ, συμμετέχοντας στα έργα ως υπεργολάβοι κοινοπραξιών με leader τον ΟΤΕ. Είναι δύο μεγάλα μπάτζετ που μας αύξησαν τις τιμολογήσεις», σημειώνει ο κ. Ρούπτσος.
  • Από τις επιδόσεις του τμήματος VR και 3D εφαρμογών στον τομέα του Πολιτισμού, με την ανάληψη σχετικών έργων για το Μουσείο της Ακρόπολης, την ψηφιοποίηση του Αγίου Όρους, αλλά και άλλες μικρότερες υλοποιήσεις σε δήμους και μουσεία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος οι επενδύσεις, τα τελευταία χρόνια σε document management και ψηφιακές υπογραφές έχει αποδώσει καλά και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δυναμικά κινείται και το προϊόν για την απομαγνητοφώνηση ιατρικών εξετάσεων, το οποίο έχουν εφαρμόσει ιδιωτικές μονάδες και διαγνωστικά κέντρα. Με αυτή τη λύση, η εταιρεία σκοπεύει να διεκδικήσει σχετικά έργα που θα προκηρυχτούν από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η InDigital στα σημεία
Κύκλος εργασιών
2021 (εκτ.): 12 εκατ. ευρώ
2020: 9,8 εκατ. ευρώ
2019: 5 εκατ. ευρώ

Καθαρό κέρδος
2020: 1 εκατ. ευρώ
2019: 437.000 ευρώ