Οι εκλογές έγιναν και ξαναέγιναν, η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης άλλαξε χέρια, η αγορά επανήλθε στους συνήθεις ρυθμούς της, η «κόντρα» μεταξύ Mark Zuckerberg και Elon Mask συνεχίζεται, οι εξελίξεις στο ΑΙ είναι καταιγιστικές, οι εταιρείες εξακολουθούν να αναζητούν στην τεχνολογία τις απαντήσεις για βελτιστοποίηση των διαδικασιών και ενίσχυση της εμπειρίας πελατών και εργαζομένων και η ασφάλεια δεδομένων και συστημάτων παραμένει ένας σημαντικός «πονοκέφαλος».

Με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές όμως, κάπου στα μέσα Ιουλίου, στο παρόν σημείωμα δεν θα ασχοληθούμε με τίποτα από αυτά. Έχουμε άλλωστε μεγάλη ποικιλία θεμάτων στις σελίδες που ακολουθούν -όλες τις εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, αναλυτικό ρεπορτάζ για την αξία των SD-WAN, τον ρόλο των chatbots στο CX και πολλά άλλα.

Παραδοσιακά, τα καλοκαιρινά τεύχη των περιοδικών απανταχού στον κόσμο προτείνουν «βιβλία για την παραλία». Επειδή δεν θέλω όμως να …βαρύνω την βαλίτσα των διακοπών σας, θα μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα μου podcasts, τα οποία προσφέρουν πληθώρα insights και πρακτικών γνώσεων για να βοηθήσουν τους τεχνολογικούς ηγέτες στο ρόλο τους. Θα ξεκινήσω με το CIO Mind, τη σειρά podcast της Gartner, που καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την ύφεση και τη μείωση δαπανών, μέχρι την στελέχωση εξειδικευμένων ΙΤ ρόλων και την διακράτηση των εργαζομένων.

Είμαι μεγάλη φαν του T200Cast, που ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας στις γυναίκες ηγέτες στην τεχνολογία, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη γενιά. Πάντα βρίσκω τις ιστορίες της πορείας τους -και τις ειλικρινείς αφηγήσεις τους για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους- εμπνευσμένες. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα podcast του CIO.com, όπου σε κάθε επεισόδιο ακούμε την προσωπική άποψη ενός CIO για τα τρέχοντα ζητήματα, τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε αυτό το ρόλο.

Θα κλείσω με το The Lex Fridman Podcast, στο οποίο μπορεί κανείς να ακούσει εξαιρετικούς διανοητές της τεχνολογίας να συζητούν θέματα όπως το Chat GPT ή το Python, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει πώς ένας πράκτορας του FBI γκρέμισε το Δρόμο του Μεταξιού. Η σειρά εκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, αλλά κάθε ένα από τα θέματα που καταπιάνεται εγγυάται μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα οπτική στην επίλυση προβλημάτων.

Εσάς ποια είναι τα αγαπημένα σας podcast;