Σε συνεργασία με τη Datto, η οποία ειδικεύεται στην παροχή cloud-based λογισμικού και εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων που απευθύνονται σε MSPs (Managed Service Providers) προχώρησε η NSS, η οποία ειδικεύεται στη διανομή λύσεων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας. Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας διανομής οι τεχνολογίες επιχειρησιακής κλάσης της Datto σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα είναι διαθέσιμες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Datto ιδρύθηκε το 2007 στις Η.Π.Α. και ειδικεύεται στους τομείς της διαχείρισης επιχειρησιακών διαδικασιών (business management), την αποκατάσταση από καταστροφή (disaster recovery), στην επιχειρησιακή συνέχεια (unified continuity) και στις λύσεις δικτύωσης. Μέσω της διανομής των λύσεων της Datto στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στόχος είναι να έχουν τη δυνατότητα οι πάροχοι λύσεων πληροφορικής και οι μεταπωλητές, να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες πληροφορικής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία το cloud-based λογισμικό και οι τεχνολογικές λύσεις της Datto θα διατίθενται από την NSS.

Datto: Γιατί επιλέξαμε την NSS

«Η Datto επεκτείνεται στην Ευρώπη και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε την τα τεχνολογικά εργαλεία υψηλής απόδοσης και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία», ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία των δύο πλευρών ο James Vyvyan, αντιπρόεδρος πωλήσεων EMEA της Datto. «Επιλέξαμε την NSS, έναν αξιόπιστο εταίρο για τη μετάβαση μας στην αγορά και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την παροχή λύσεων πληροφορικής μέσω των MSPs στο ολοένα και πιο περίπλοκο περιβάλλον πληροφορικής σήμερα» συμπλήρωσε ο κ. James Vyvyan.

«Ως ηγέτης στο λογισμικό που βασίζεται στο cloud και τις τεχνολογικές λύσεις που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs), είμαστε ενθουσιασμένοι οι εξαιρετικές λύσεις της Datto προστίθενται στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διανέμουμε», αναφέρει από την πλευρά του ο Γιώργος Καπανίρης, εκτελεστικός διευθυντής της NSS. Η NSS θα διανέμει τις λύσεις της Datto στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μάλτας και της Βουλγαρίας. Προσφέροντας το ολοκληρωμένο και μοναδικό σύνολο τεχνολογικών λύσεων που βασίζονται στο σύννεφο της Datto, η NSS επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της για να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις πληροφορικής και ασφάλειας των επιχειρήσεων στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.