Στην αντικατάσταση όλων των σταθερών υπολογιστών με laptop τελευταίας τεχνολογίας προχώρησε ο Όμιλος ΟΤΕ για τους περισσότερους από 4.000 εργαζομένους που στεγάζονται στο διοικητικό μέγαρο του οργανισμού. Η υλοποίηση του έργου έγινε στο πλαίσιο της ανακαίνισης του διοικητικού μεγάρου και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός «έξυπνου» περιβάλλοντος εργασίας, με σύγχρονο ΙΤ εξοπλισμό και νέα ψηφιακά εργαλεία. Παράλληλα, επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ετήσια βάση, φέρνοντας τον ΟΤΕ πιο κοντά σε έναν από τους πιο βασικούς στρατηγικούς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι η κλιματική ουδετερότητα στις εγκαταστάσεις του έως το 2025.

Η αντικατάσταση των σταθερών υπολογιστών με φορητούς ξεκίνησε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πλέον, κάθε εργαζόμενος στο διοικητικό μέγαρο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και πρόσβαση σε νέα ψηφιακά εργαλεία κι εφαρμογές, που του επιτρέπουν να εργάζεται από όποιο σημείο επιθυμεί, εντός κι εκτός εταιρείας, να πραγματοποιεί ψηφιακές συναντήσεις εύκολα και απλά και να συνδέεται αυτόματα και ασύρματα στα video conference tools στις αίθουσες συναντήσεων. Επιπλέον, χάρη στη VoIP τηλεφωνία, οι σταθερές τηλεφωνικές γραμμές έχουν μεταφερθεί στους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων.

Ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η μετάβαση σε laptop only ήταν ένα μεγάλο και σύνθετο έργο, που απαιτούσε τη συνεργασία πολλών τμημάτων εντός ομίλου για την ενσωμάτωση και υποστήριξη νέων τεχνολογικών λύσεων σε ευρεία κλίμακα. Μέσα από αυτό ενισχύουμε την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, ενώ κάνουμε ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη τη συνεργασία μεταξύ ομάδων. Ταυτόχρονα, μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας που πετυχαίνουμε, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, μένοντας συνεπείς στους στόχους μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για το έργο αυτό, που αποτελεί ακόμη ένα βήμα για τη δημιουργία ενός κόσμου βιώσιμου, ενός κόσμου καλύτερου για όλους».