Το ενδιαφέρον των μεγάλων παιχτών- και όχι μόνο- που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Πληροφορικής προσέλκυσε ο μεγάλος διαγωνισμός που διενεργεί η Κοινωνία της Πληροφορίας για το έργο «Δράσεις για την Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του Δημοσίου Τομέα», προϋπολογισμού 102,1 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων ΦΠΑ και των δικαιωμάτων προαίρεσης.
Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών και των συστημάτων του Δημόσιου Τομέα, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση και αναπτύσσοντας ένα κατάλληλο και πρακτικό σχέδιο ανάκαμψης. Το έργο χωρίζεται σε 4 Lots:
- Στο 1ο lot για την ενίσχυση της ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων της ΓΓΠΣΔΔ έχουν καταθέσει προσφορά: η ένωση «Space Hellas – Netcompany Intrasoft -Unisystems», η Cosmos Business Systems, ο ΟΤΕ και η nvisionist.
- Το 2ο lot για την ενίσχυση της ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων της ΗΔΙΚΑ διεκδικούν η ένωση «Space Hellas -Netcompany Intrasoft -Unisystems», η Cosmos Business Systems και το σχήμα «ΟΤΕ-Byte».
- Το 3ο lot για την ενίσχυση της ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του Κτηματολογίου διεκδικούν οι: Nova ICT, Cosmos Business Systems, o OTE και οι ενώσεις εταιρειών «Space Hellas – Netcompany Intrasoft -Unisystems» και «Q&R – Algosystems».
- Στο 4ο lot για την ενίσχυση της ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του ΕΔΥΤΕ έχουν κατατεθεί έξι προσφορές από: Nova ICT, Cosmos Business Systems, OTE, «Vodafone – Neurosoft», «Space Hellas – Netcompany Intrasoft -Unisystems» και «Q&R – Algosystems».
Βάσει της διακήρυξης η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα οδηγήσει στη σύναψη συμφωνίας -πλαίσιο με ένα οικονομικό φορέα ανά τμήμα, δηλαδή συνολικά με 4. Στο έργο προβλέπονται μεταξύ άλλων: υπηρεσίες Security Operation Center (SOC), αγορά εξοπλισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας, εξειδικευμένο λογισμικό προστασίας δεδομένων κ.α.
