Η επίσημη ανακοίνωση της σύναψης στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ SAS και Microsoft, στο πλαίσιο της οποίας τα analytics της πρώτης θα συνδυάζονται στο εξής με τις λύσεις Azure της δεύτερης, κυριάρχησε χθες, στο -για πρώτη φορά πλήρως διαδικτυακό- Global Forum 2020, τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση της SAS.

Όπως τόνισαν ο Oliver Schabenberger, Chief Technology Officer & Chief Operating Officer της SAS και ο Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud & AI της Microsoft, οι δύο εταιρείες θα δώσουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αξιοποιούν εύκολα τις δυνατότητες των Analytics μέσω των λύσεων της SAS στο Cloud, επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και διευκολύνοντας την πορεία προς τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δυο εταιρείες θα μεταφέρουν τα προϊόντα analytics και άλλες επιχειρηματικές λύσεις της SAS στο Microsoft Azure ως τον προτιμώμενο πάροχο για το SAS Cloud, ενώ οι λύσεις και η εμπειρία της SAS, με τη σειρά τους, θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες της Microsoft σε τομείς όπως η υγεία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κλπ..

Η συνεργασία βασίζεται στην ενοποίηση των λύσεων της SAS με τις λύσεις cloud της Microsoft για τα εργαλεία της, Microsoft Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 και Power Platform, και υποστηρίζει το κοινό όραμα των δυο εταιρειών -όπως τόνισαν εμφατικά και οι εκπρόσωποί τους- για περαιτέρω εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Microsoft και η SAS θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών τους και την εξεύρεση νέων οδών προς την καινοτο μία, με ένα ευρύ σύνολο των λύσεων SAS Analytics για το Microsoft Azure», δήλωσε ο Scott Guthrie, για να προσθέσει ο Oliver Schabenberger ότι «η SAS και η Microsoft έχουν ως κοινό όραμα να βοηθήσουν τους πελάτες τους στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Και οι δύο οργανισμοί κατανοούμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα βελτιώσει τις συνθήκες λήψης καλύτερων αποφάσεων». Έδωσαν, μάλιστα, ως πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, εκείνο της κλινικής Mercy στο Σεντ Λούις, που μετέφερε τις εργασίες analytics σε πραγματικό χρόνο από τη SAS στο Azure, για να βελτιώσει την αποδοτικότητά της και να μειώσει τα κόστη της.

Η νέα συνεργασία θα περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση του SAS Viya, της τελευταίας cloud-native λύσης για το Azure, όπως επίσης και την ενοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου λύσεων της SAS, από τις λύσεις καταπολέμησης απάτης ως τις λύσεις σε ασφάλειες και λιανική, στο Azure Marketplace, με στόχο την αύξηση  της παραγωγικότητας και την ενίσχυση της ανάπτυξης για τους κοινούς, πλέον, πελάτες.

Μάλιστα, οι δυο εταιρίες θα έχουν -όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Global Forum 2020- αρωγό στην υλοποίηση των σχεδίων τους την KPMG, της οποίας υψηλόβαθμα στελέχη υποσχέθηκαν βοήθεια στην υλοποίηση μεγάλων project σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική.

Στο χθεσινό Executive Welcome του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν, τέλος, από τον αειθαλή συνιδρυτή και CEO της εταιρίας, Jim Goodnight, και συνεργάτες του οι δράσεις της SAS, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας, με εφαρμογές για τον έλεγχο των κρουσμάτων και την παρακολούθηση της εξάπλωσής της, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στο fireside chat μεταξύ του Oliver Schabenberger και του «ευπώλητου» συγγραφέα Simon Simek, με το οποίο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση. Φράση του που μας έμεινε… «η ηγεσία είναι θέμα επιλογής και οι σωστοί ηγέτες δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν…»