Στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, με την προσθήκη 500 νέων σταθμών βάσης ανά την επικράτεια, προσβλέπει η Vantage Towers Greece, θυγατρική εταιρεία των Vodafone και Wind, η οποία διαχειρίζεται τις παθητικές υποδομές των δικτύων των δύο επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαχειρίζεται στη χώρα μας 5.200 σταθμούς βάσης, με μέσο όρο 1,7 ενοικιαστές ανά σταθμό, ενώ διαθέτει 6.500 ενεργά συμβόλαια. «Στα πλάνα μας βρίσκεται η ανάπτυξη νέων σταθμών βάσης και για αυτό το λόγο παρακολουθούμε στενά την αγορά και αναζητούμε νέους πυλώνες εσόδων και καινούργιους ενοικιαστές με στόχο να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Θανάσης Έξαρχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers Greece, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρέστη και ο Vivek BadrinathCEO της Vantage Towers.

Όπως σημείωσε ο κ. Έξαρχος, ευκαιρίες για ανάπτυξη προσφέρουν τα δίκτυα νέας γενιάς- ανέφερε ως παράδειγμα τους διαδρόμους 5G, που θα επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη κίνηση φορτηγών από και προς λιμάνια και αεροδρόμια- ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με οργανισμούς που διαθέτουν πυκνό δίκτυο από κεραίες όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ. «Είναι αρκετά νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο, ωστόσο βρισκόμαστε στις επάλξεις και εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Έξαρχος.

70 στελέχη υψηλής ειδίκευσης από την Victus Networks

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της περαιτέρω ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα, η Vantage Towers Greece απέκτησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της της Victus Networks με την απορρόφηση 70 στελεχών υψηλής ειδίκευσης. Η Victus είχε συσταθεί το 2020 κατόπιν συνεργασίας της Vodafone Ελλάδας και της Wind Ελλάδας, με αντικείμενο την κοινή χρήση του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Vivek Badrinath, ο κλάδος των σταθμών βάσης έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, ενώ για την Ελλάδα είπε πως «είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για εμάς όσον αφορά το μέγεθος». Όσον αφορά τη Vantage Towers, διαθέτει συνολικά 82.000 σταθμούς βάσεις με παρουσία σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει πύργους και κεραίες τηλεπικοινωνιών σε στέγες κτιρίων, συστήματα διανομής κεραιών (DAS) και μικρές κυψέλες

Η Vantage Towers Greece στα σημεία

  • Μετοχικό κεφάλαιο ύψους 815 εκατ. ευρώ
  • 6.500 συμβόλαια με μισθωτές
  • 5.200 σταθμοί βάσης
  • Κύκλος εργασιών 2020: 126 εκατ. ευρώ
  • EBITDA 2020: 53 εκατ. ευρώ