Με μια λαμπερή βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Lamda Helix γιόρτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου, τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της, με καλεσμένους εκατοντάδες φίλους, συνεργάτες και βεβαίως εκπροσώπους από τους 200+ πελάτες της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του πολύ σημαντικού φορέα διαχείρισης δεδομένων στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Β. Αφρικής, Απόστολος Κάκκος, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της πορείας της εταιρείας -που ιδρύθηκε κι αυτή ως startup, το 2003- ως τις μέρες μας, τονίζοντας ότι σε μια data-driven εποχή, όπως αυτή που βιώνουμε, τα data centers αποτελούν τις στρατηγικές υποδομές της οικονομίας των δεδομένων και την αιχμή του δόρατος στον «ψηφιακό πόλεμο» μεταξύ Ασίας – Αμερικής – Ευρώπης.

Υπογράμμισε δε ότι οι επενδύσεις της Lamda Helix συνεχίζονται με αμείωτη ένταση (όπως και η συνεισφορά της στην κοινωνία, με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, σε φόρους), προκειμένου η εξυπηρέτηση των πελατών να βρίσκεται πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα 28 εθνικά και διεθνή βραβεία τα οποία έχει κερδίσει ως τώρα. Ο ίδιος, πάντως, εξομολογήθηκε δημόσια πως απ’ όλα τα βραβεία, εκείνα που τον συγκινούν περισσότερο, είναι του Best Workplace και του Best Data Center in EU/ME/Africa…

Μιλώντας στο NetFAX λίγο πριν κλείσει η βραδιά, ο Α. Κάκκος τόνισε ότι αισθάνεται «βεβαίως μεγάλη χαρά γιατί έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, αλλά κυρίως αυξημένες υποχρεώσεις προς τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας». Σε ερώτησή μας για το αν αισθάνεται δικαιωμένος απάντησε ότι «Δεν υπάρχει δικαίωση στην επιχειρηματικότητα – αυτό που υπάρχει, είναι ότι πετυχαίνω κάτι και πάω για το επόμενο… Δεν κοιτάζεις πίσω, μόνο μπροστά!». Σχολιάζοντας το επόμενο βήμα ανέφερε: «Ετοιμάζουμε όχι ένα, αλλά δυο-τρία, όμως τίποτα δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο – σύντομα θα μάθετε…». Και στην ερώτησή μας για το υπάρχει κάποια ένδειξη για’ αυτό πρόσθεσε: «Θα έχουμε επεκτάσεις, τόσο εδώ, όσο και έξω – αυτό μόνο μπορώ να σας πω, για την ώρα…»