Στη συνεργασία που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό η Trend Micro με το Aegean College εντάσσονταν η χθεσινή εκδήλωση για το AI Cybersecurity, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Aegean College στον Πειραιά.

«Συνεργαζόμαστε ήδη με το Aegean College για την απόκτηση πιστοποιήσεων CISP και CISM από τους φοιτητές του Κολεγίου. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται εκπαιδεύσεις, όπως η σημερινή, ενώ θα μπορούν οι φοιτητές να παίρνουν bachelor στο cyber security, όπως και master σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού….Θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό δημιουργώντας ένα lab στο Κολέγιο, συμβάλλοντας, μαζί με το Aegean College, στη διάδοση του ΑΙ στην αγορά » δήλωσε στο NetFAX, η Aγγελική Φιλιπποπούλου, Country Manager της Trend Micro για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Το ΑΙ και ο ρόλος του στην κυβερνοασφάλεια αποτέλεσε, άλλωστε, το επίκεντρο των παρουσιάσεων: «Το ΑΙ δεν είναι μόνο το Machine Learning, αλλά εμπεριέχει και άλλα στοιχεία όπως τα Behavior Analytics και Writing Style DNA, επεκτείνεται ακόμα και στο sandboxing των λύσεων μας» τόνισε η Α Φιλιπποπούλου.

Ανάμεσα στα μοναδικά χαρακτηριστικά των λύσεων της Trend Μicro, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, είναι το virtual patching, το οποίο επιτρέπει, σε συνεργασία με το Zero Day Initiative και αξιοποιώντας το smart protection δίκτυο της εταιρείας, την προστασία ευαίσθητων υποδομών μέσα σε λίγες ώρες από άγνωστες ευπάθειες – χωρίς να χρειάζεται να περιμένει κανείς τους κατασκευαστές να βγάλουν patches για τα προϊόντα τους.

Ιδιαίτερη νύξη έγινε και για το deep security, ένα ΑΙ firewall ενσωματωμένο σε agent «το οποίο αποτελεί το μέλλον των firewalls, καθώς όχι μόνο είναι περισσότερο αποτελεσματικό από τα συμβατικά firewall appliances, αλλά είναι και 60-70% πιο οικονομικό… Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι hackers χρησιμοποιούν πλέον το ΑΙ και το Machine Learning, δεν μπορεί ένα συμβατικό firewalls κι ένα απλό antivirus να αποκρούσει τις επιθέσεις τους» σημείωσε η Α. Φιλιπποπούλου.

Στη λογική του ΑΙ έχει κτιστεί και το deep discovery, μια οικογένεια λύσεων της εταιρείας που, όπως είπε η Α. Φιλιπποπούλου, «παρακολουθεί όλα τα networks ports και όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας. Και παράλληλα βλέπει όλα τα lateral movements, βοηθώντας τους πελάτες μας να εξοικονομήσουν χρήματα, ενέργεια, αλλά και να αποκτήσουν δυνατότητες που δεν μπορούν να τους δώσουν οι κλασικές λύσεις της αγοράς…».

Δεν είναι μόνο το Machine Learning που κάνει την Trend Micro να μιλάει για Full AI στις λύσεις της. «Είναι, επίσης, το Behavioral Analysis, είναι το computer vision, είναι το Writing Style DNA (που καταλαβαίνει το σύστημα από τον τρόπο που είναι γραμμένο ένα email αν είναι επιβλαβές ή όχι), είναι και το BEC (Business Email Compromise), όπου οι λύσεις μας καταλαβαίνουν αυτόματα αν το email που λαμβάνει το λογιστήριο, για παράδειγμα, είναι πραγματικό ή ransomware που πρέπει να μπλοκαριστεί…» κατέληξε η Α. Φιλιπποπούλου.