Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), στο πλαίσιο της δράσης για την προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου (mycontent.ellak.gr), έχει ξεκινήσει από το 2011 την πρωτοβουλία για τον εμπλουτισμό της Wikipedia με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργίας ανοιχτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου για την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της βοήθειας προς την Wikipedia, η ΕΕΛ/ΛΑΚ πριν από περίπου 2 χρόνια έλαβε έγγραφο εξώδικης διαμαρτυρίας από τον Θεόδωρο Κατσανέβα στο οποίο ζητούσε να γίνει διαγραφή μέρους του άρθρου που υπάρχει αναρτημένο στην «Βικιπαίδεια» για τον ίδιο, θεωρώντας ότι η ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι υπεύθυνη και εκπροσωπεί τους συντάκτες και διαχειριστές της Wikipedia.

Αφού η ΕΕΛ/ΛΑΚ ενημέρωσε εγγράφως ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εξώδικης διαμαρτυρίας καθώς δεν εκπροσωπεί τη Wikipedia, τόσο την ελληνική έκδοση αυτής αλλά και οποιαδήποτε άλλη και σε καμία περίπτωση δεν επιβλέπει τους διαχειριστές ή τους συντάκτες της, ούτε επιμελείται το περιεχόμενο που αναρτάται σε αυτήν, ο κ. Κατσανέβας προχώρησε σε αγωγή εναντίον της ΕΕΛ/ΛΑΚ αλλά και του συντάκτη του άρθρου και πριν λίγες ημέρες κατέθεσε και αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζονται σήμερα.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ και τα μέλη της καταδικάζουν ενέργειες λογοκρισίας της Wikipedia από οπουδήποτε και αν προέρχονται και υποστηρίζουν τον συντάκτη και τους διαχειριστές που εργάζονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς για να συντηρούν την ελληνική έκδοση της Wikipedia.