H ένωση εταιρειών «Intracom Telecom – Computer Solutions» ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, την εκτέλεση του τμήματος 3 του διαγωνισμού με αντικείμενο: «Εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) της χώρας».

Η αξία της σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στην ΗΔΙΚΑ και την ανάδοχο ένωση εταιρειών στις 12 Απριλίου ανέρχεται στα 5.860.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση (προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, θέση σε λειτουργία και διασφάλιση καλής λειτουργίας) εθνικού πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή διαχείριση απεικονιστικών εξετάσεων στο σύνολο των Μονάδων Υγείας της χώρας.

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά στις δομές στην 2η και 5η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας. Στόχος του έργου είναι η δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας των μονάδων υγείας, με την ελαχιστοποίηση δαπανών που σχετίζονται με την εκτύπωση απεικονιστικών εξετάσεων, την αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων, τη δυνατότητα επιβεβαίωσης εκτέλεσης εξετάσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετικό παραπεμπτικό, και την τήρηση αρχείου.